Pagina's

woensdag 12 februari 2014

12 februari: Studeren

Hey allemaal! Vandaag schrijf ik weer een persoonlijk artikeltje omdat ik een hele leuke dag had die zeker het delen waard is. Er stond iets op de planning waar ik heel veel zin in had: een dagje meelopen met een studente bij Engelse taal en cultuur! In mijn 'grote veranderingen' video vertelde ik al dat dat de studie is die ik op het oog heb. Ik had me natuurlijk wel uitgebreid ingelezen, maar ik had voor de rest geen praktische ervaring met de studie. Daar kwam vandaag verandering in: samen met een tweedejaars studente volgde ik vandaag twee colleges om echt een goede indruk te krijgen. Ik vind dat echt een top systeem van de UvA, want zo krijg je echt een waarheidsgetrouw beeld van een studie. Om 11 uur begonnen we met een werkgroep Old English. Wow, super interessant! Dit is geen Shakespeare Engels, maar nog ver voor die tijd. Als in, het is meer Duits dan modern Engels (echt waar). Voor ons is het veel begrijpelijker omdat de roots dus echt in de Germaanse taal liggen, Engelsen zelf begrijpen er veel minder van. Qua grammatica en naamvallen lijkt het heel erg op Latijn, wat dat betreft ben ik blij dat ik dus toch niet 6 jaar voor niks gymnasium heb gedaan. Het kwam namelijk heel erg van pas, ook al waren ze al een paar weken bezig met dit vak kon ik het toch redelijk bijbenen. Dit was dus echt het taal-gedeelte van de studie.

Na afloop hadden we twee tussenuren waarin het meisje dat mijn guide voor de dag was mij een beetje rondleidde op de verschillende locaties waar zij les hebben (het P.C.Hoofthuis en Bungehuis). Ze moeten soms ook naar de Oudemanhuispoort, maar die ken ik natuurlijk al op m'n duimpje door m'n vorige studie. Ook nam ze me even mee naar het kantoor van de studievereniging, Et Cetera, wat me ook al helemaal enthousiast maakte. De overige tijd die we hadden brachten we door in een Irish Pub, waar zij en haar studiegenootjes me onder het genot van een drankje en heerlijke homefries alvast een beetje voorbereidden op het vak dat we daarna zouden volgen: Shakespeare.

Dit was mijn favoriete werkgroep. De professor was een hele gepassioneerde, intellectuele Amerikaan en je merkte aan alles dat hij echt van z'n werk hield. We bespraken een stuk over Richard III, een verknipte man die iedereen koelbloedig liet vermoorden om de hoogste macht te grijpen en daarbij geen seconde schuldgevoel had. De hele groep discussieerde er op los, wat hun interpretaties van de verschillende aktes en scènes waren en al met al was het gewoon onwijs tof om te volgen. Ik moest er wel even inkomen omdat ik het stuk zelf obviously niet gelezen had, maar na een tijdje was het prima te doen. De hele studie is natuurlijk in het Engels, dat vond ik er nog extra leuk aan omdat ik de taal gewoon echt heerlijk vind.

Deze dag heeft mijn keuze dus wel echt bevestigd en ik heb gelijk al zin om te beginnen. Of ik nou wel of niet deeltijd ga studeren bespreek ik volgende week met de studieadviseur, dan hoor ik wel wat het beste is voor mijn situatie. M'n hersens zijn in ieder geval weer helemaal geprikkeld en ik merkte toch wel dat ik het studeren gemist heb. Het is gewoon fijn om je intellectueel te verbreden, of het nou puur om het papiertje voor later gaat of je het echt voor jezelf doet. Ik weet van mezelf dat ik later graag fulltime wil bloggen, maar ik wil het studeren niet gemist hebben. Het is toch een beetje nu of nooit.


Dit is een snelle outfit of the day. Ik had m'n Urban Outfitters blouse aan met daarover een vintage denim jasje, m'n Monki jeans en tot slot natuurlijk m'n H&M schoenen. Nu ga ik snel eten en me daarna klaarmaken voor een Yves Saint Laurent event. Ik zal weer een vlog maken zodat jullie er ook een beetje bij zijn. Voor nu dus een hele fijne avond en ik spreek jullie snel weer!

Love,

Diana

34 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je een leuke dag hebt gehad en je keuze nu bevestigd is. Veel plezier bij het YSL event!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te horen dat je een goede keuze hebt gemaakt :) Leuke outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je zo enthousiast hebt over de studie, het klinkt erg interessant! En fijn dat je een dagje kon meelopen, dan weet je meteen of het echt is wat je ervan verwacht. :) Veel plezier bij het event!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat leuk! En zo fijn dat je een goede keuze maakt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ontzettend leuk om te lezen dat je er zoveel zin in hebt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend leuk om te lezen en wat fijn dat je zo enthousiast en overtuigd bent! Ik heb zelf ook Engelse literatuur, vorig jaar (5v) hadden we het uitgebreid over shakespeare en dit jaar (6v) ook old english, modern english etc! Ik vond het vooral heel interressant dat je een heleboel engelse woorden op kunt delen in wat er uit oud-engels komt en wat uit het frans komt, en dat deze woorden ook echt in groepen horen. Zo had je bijvoorbeeld vleessoorten, en de woorden van 'onbewerkte vleessoorten' kwamen dan zo goed als allemaal uit het oud engels en die van de bewerkte vleessoorten uit het frans geloof ik, zo grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je Engelse taal en cultuur gaat studeren, dat doe ik namelijk ook! Ik zit nu in mijn tweede jaar en het bevalt erg goed!
  Als je vragen hebt, laat het gerust weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke outfit heb je aan zeg! Fijn dat je nu een keuze hebt gemaakt voor jezelf, altijd leuk om een doel voor ogen te stellen, ook al weet je al dat je misschien iets heel anders gaan doen later. Je hebt altijd wat achter de hand :) Ben benieuwd naar je vlog van YSL, ik zie de video vanzelf wel verschijnen! Liefs, Sharon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn om te horen dat je meeloop dag geslaagd is, ik heb er 1 aangevraagd bij hva en ze zouden binnen 2 weken een student aan mij koppelen..bijna 2 weken voorbij... :/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed bezig zeg! Ik vind het heel goed van je dat je er ondanks je succesvolle blog voor kiest om te studeren! Het is een prachtige verrijking!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohh, ik heb ETC in Nijmegen gestudeerd, en Old English vond ik ook een erg leuk vak :) Als je de teksten hardop en praktisch op z'n Nederlands leest, zijn ze vaak nog het beste te begrijpen. En grappig dat ze Richard III in A'dam ook behandelen. Ik vond het een draak van een stuk, maar Shakespeare was dan ook verre van mijn favoriete vak. Ben benieuwd wat je van phonetics gaat vinden (er vanuitgaande dat je dat ook in A'dam gewoon krijgt), dat was mijn lievelingsvak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk dat je zo enthousiast bent geworden, wel fijn dat je een hele dag mee kon lopen dan zie je ook echt even wat de gang van zaken is.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuk om te horen dat je er zo enthousiast over bent! Ik vind het wel een goede keuze dat je weer gaat studeren. Zo´n dagje meelopen lijkt me echt ontzettend handig om te kijken hoe het eraan toe gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk dat je het zelf heel tof vond! Volgens mij wil een school graag enthousiaste mensen en jij bent dat zeker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Klinkt als een interessante studie! Leuke outfit had je aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ah, wat superfijn dat je zo'n positieve indruk van de studie hebt gekregen en nu al zin hebt om te beginnen! :D Hartstikke leuk! En je outfit ziet er ook weer top uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind het echt gaaf dat je naast het bloggen toch nog je studie doorzet en doet wat je wil al weet je al dat je dit later gaat doen heel knap!! Die outfit staat je erg leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Super dat het je beviel en dat je zin hebt om eraan te beginnen :) Studeren is echt wel een meerwaarde denk ik, dus goed dat je (nog) niet stopt! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat klinkt als een hele leuke en interessante studie!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat fijn dat je er zo enthousiast over bent! Je outfit is heel gaaf. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Super leuk van je studie! Ik heb een minor Engelse taal en cultuur gevolgd en het is echt een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hi Diana, ik studeer ook Engels dus ik word ook erg enthousiast van dit berichtje! Ik wilde je nog even bedanken voor je enthousiaste tweet over mijn tekening. Ik heb op de eerste dag van mijn blog al zo'n 2000 bezoekers gehad, terwijl ik nooit dacht dat iemand het zou opmerken! Thank you very much :) Ik zal de tekening asap opsturen (lig nu in bed met koorts boooo) Groetjes Manouk

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat leuk dat je iets hebt gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat leuk dat dit zo'n leuke studie voor je lijkt! Ik denk dat het ook ontzettend interessant is. Ikzelf zit ook op de universiteit en ben in mijn eerste jaar met mijn studie gestopt, en zit nu alweer in het derde jaar van mijn nieuwe studie. Het bevalt me ontzettend en ik ben zó blij dat ik toentertijd gewoon geswitcht ben, hoe moeilijk die keuze ook leek. X

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ah wat tof om te lezen, ik zag je enthousiaste tweets al haha! Engelse taal lijkt mij zelf ook erg leuk om te doen, maar dan in Utrecht, waar ik binnenkort een meeloopdag ga doen. Ik hoop maar dat ik ook zo enthousiast terugkom haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Altijd fijn als je een goede keuze hebt kunnen doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat leuk dat je weer gaat beginnen!
  Deze studie lijkt mij ook heel leuk, alleen weet ik niet zo goed wat je er later mee kan doen. Weet jij dat een beetje?

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wow, super leuk om te lezen. Ik volg de minor Engelse taal en cultuur. Heb ook het vak Old English! Echt interessant he?!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik studeer Engels in België (wij moeten dat samen met nog een andere taal kiezen - in mijn geval Nederlands), en vind het wel grappig om te lezen hoe enthousiast je bent, de meeste van mijn vriendinnen vinden mijn studie namelijk vrij saai :p. Hopelijk bevalt het je! xx Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Leuk dat je weer begint! Engels is een erg mooie/leuke taal vind ik, hoewel ik er niet altijd even goed in ben ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Leuk dat je weer begint met studeren! Maar wat kun je onder andere worden met die studie? (ik weet dat je fulltime wil gaan bloggen maar ik ben gewoon benieuwd :)) xoxo

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.