Pagina's

zondag 10 juli 2011

Let's have a toast for the douchebags - Mocktail recept

Vorige zomer was ik op vakantie in Zuid-Frankrijk (mijn lievelingsbestemming). Hier doen we altijd flink inkopen in de mega supermarkten voor we weer naar Nederland vertrekken. Vorig jaar hadden we toen een fles Piña Colada gekocht. We hadden geen idee of het lekker was of niet, maar boeien, we namen hem gewoon mee!
Een heel jaar hebben we gewacht met drinken, wachtend op het goede moment. Nu waren we gisteren naar de Efteling, hadden we een super dag gehad, en toen we 's avonds terug kwamen en iets lekkers te drinken zochten, vond ik de intussen vergeten fles. Dit was het geschikte moment om het aan te breken (de houdbaarheidsdatum was inmiddels ook al een maand verstreken, maar dit was geen probleem).
Piña Colada is origineel een kokos/ananas cocktail die alcohol bevat. Deze daarintegen bevat geen alcohol. Ik heb net het laatste beetje op gedronken, tot mijn spijt. Maar, hij was HEERLIJK! Zoet en fris tegelijk. Daarom ging ik net snel opzoek naar een recept om dit drankje zelf te maken.

En ik heb een lekker en simpel recept gevonden: de Baby Piña Colada. Dit is een mocktail (een cocktail zonder alcohol) en geknipt als afkoeling voor een warme zomerdag! (of een andere dag) Leuk om samen met je vriendinnen te maken, maar ook gezellig met je familie of geliefde, en daarna lekker samen opdrinken natuurlijk :)

Je hebt nodig:
- 16 centiliter ananassap
- 4 centiliter kokossiroop of 4 theelepels coconut cream (uit blik, gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar)
- 2 theelepels room
- Een stukje ananas en een parasolletje voor de finishing touch.

Om een Baby Pina Colada te maken heb je een blender/mixer/cocktailshaker nodig. Heb je deze nog niet, koop deze dan snel, zodat je binnen de kortste keren een Baby Piña Colada kunt maken.

Doe 16 cl ananassap, 4cl kokossiroop of 4 theelepels coconut cream en 2 theelepels room in de shaker en meng de ingredienten zorgvuldig. Giet het mensel vervolgens in een cocktailglas (hoog cocktailglas) of hoog mocktailglas (in principe hetzelfde glas), en gebruik het stukje ananas en het parasolletje voor de finishing touch. Je kunt nu met trots een Baby Piña Colada mocktail serveren! Makkelijk, snel en heel erg lekker. Je kan de mocktail ook eerst in de koelkast zetten of er ijsklontjes in doen zodat ie echt lekker koud is.
Heel veel succes!

En als je toevallig in Frankrijk komt kun je natuurlijk ook de fles kopen, haha ;)

Ga jij dit recept een keer uitproberen?
Love,

Diana ♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.