Pagina's

maandag 13 januari 2014

The Tea Bar: perfecte Chai thee

Een van de grootste voordelen in de winter zijn de warme drankjes die je eindeloos mag consumeren. Ik vind alles lekker: koffie, thee, chocolademelk, wat dan ook. Maar ik heb sinds een tijd een nieuwe addictie, en dat is Chai tea. Voor wie het niet kent, het is een hele kruidige, zoete en romige thee. Het komt oorspronkelijk uit India. Traditionele chai is een mengsel van gemalen specerijen zoals kruidnagel, kaneel, steranijs etc. Daar wordt zwarte thee aan toegevoegd en naar smaak aangedikt, dan gecombineerd met melk en gezoet met honing. Een zoetstof is noodzakelijk om de krachtige smaak van de specerijen te benadrukken (bron). Dit klinkt als een proces waar je zelf geen tijd/zin voor hebt, daarom zijn daar tegenwoordig hele handige dingen op bedacht. Daarom bracht ik een bezoek aan de Tea Bar.



Ik ben er op gekomen door m'n nieuwe huis. De eigenaar had nog een blik chai staan en het zag er zo spannend uit dat ik een kopje maakte. En wow, wat was dat lekker! Dat had ik echt niet verwacht aangezien het gewoon poeder is, maar het smaakte net zoals in fancy koffiehuizen. Dus ik googlede op David Rio en belandde bij de Tea Bar.


Het blik dat bij mij in het keukenkastje stond was de traditionele smaak maar dan sugar-free. Ik besloot nu voor een andere variant te gaan en ook niet sugar-free (omdat ik light producten eigenlijk ongezonder vind). Het is sowieso niet gezond, maar als ik het dan toch drink kan ik er maar beter helemaal voor gaan. Dit is de 'tortoise green tea', dus chai in combinatie met groene thee. Ze hebben een heleboel smaken die ik nog graag uit wil proberen, maar ik begin gewoon met deze.


Daarbij nam ik deze Barú chocolademelk met marshmallows. De geur alleen al is geweldig en ik kan niet wachten om hier van te genieten wanneer het echt koud is en ik misschien zelfs de sneeuw kan bewonderen (ik heb een hekel aan sneeuw tenzij ik nergens heen hoef). Het leuke is dat dit geen 'gewone' chocolade melk is, maar cacao in combinatie met chai. Perfect.

In een 'tea bar' verkopen ze uiteraard ook gewoon een heleboel thee. Ik kreeg deze drie smaakjes mee die ik eerst kan uitproberen, en als ik ze dan heel lekker vind koop ik een heel zakje. Dit zijn drie warme, winterse smaken die vast heerlijk zijn. Ook zien ze er zo leuk uit omdat het niet gewoon theezakjes zijn, maar echte kruiden.


Ik heb als eerst de chai geprobeerd omdat ik daar het meest nieuwsgierig naar was. Hij is iets milder dan de 'gewone' variant omdat ie met groene in plaats van zwarte thee is. Maar wel heel erg lekker. Het geheim voor de originele latte is om het met opgeklopte melk te maken. Twee of drie schepjes poeder, een beetje kokend water en (opgeklopte) melk en je bent klaar om te genieten! Heel erg lui, maar daardoor niet minder lekker.

Als je in Amsterdam bent zou ik dus zeker een bezoekje brengen aan the Tea Bar als je er ook zo dol op bent. Het adres is Haarlemmerdijk 71, niet ver weg van Amsterdam Centraal. Maar als je niet vaak in Amsterdam komt kun je hier klikken voor een lijst met verkooppunten bij jou in de buurt. De chai is ook in zakjes te koop, maar deze post kost €12,95. De chai chocolademelk kost €6,95.

Wat is jouw favoriete warme drankje?
Love,

Diana

27 opmerkingen:

  1. Ahhhh klinkt goed! Ik ben gek op groene thee, ik vind zwarte thee juist heel vies :') Leuk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. groene thee ipv zwarte thee is zo veel beter, het is gewoon stukken gezonder.. geen calorieën. X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmm sounds good! Ik ben echt een "thee leut" dus ik ben erg benieuwd! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In de winter drink ik altijd zoveel thee. Heerlijk.
    Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Klinkt lekker. Zeker als het kouder is buiten, drink ik heel veel koppen thee en chocolademelkweg.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt heerlijk en de verpakking is erg leuk. Ik snap dat je er nieuwsgierig van werd.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Chai tea is zoooo lekker! hmmm.. ik drink het ook vaak!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk artikel! Ik heb het zelf nog nooit op maar het lijkt mij erg lekker! Mijn favoriete warme drankje blijft toch wel de warme chocolade melk. (met slagroom!)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mijn moeder is ook helemaal van van David Rio chai thee, en stiekem vind ik het ook heel erg lekker :) Aanraders zijn 'Tiger Spice', 'Flamingo Vanilla' en 'Elephant Vanilla' lekker zoet maar ook een beetje dat kaneel/kruidige gevoel. Perfect voor de herfst en winter, x Naomi

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb Chai Tea vorige week voor het eerst bij de Starbucks geprobeerd, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb nog nooit chai tea gehad maar ben nu toch wel erg benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. leuk artikel zou je nog eens een leuk herfst kapsel willen doen ? alvast bedankt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind het heerlijk om thee te drinken!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk artikel! (''Chai'' betekent ''Thee'' in het Indiaas, dus nu ze noemen het in Nederland dus eigenlijk Thee Thee ) Haha

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Erg leuk, hou steeds meer van thee!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb er weleens van gehoord, lijkt mij super lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een speciale smaken en ontzettend leuke blikken! Alleen daarom zou ik ze al willen proberen. Het klinkt ook super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik heb er zelf ook ervaring mee en vind het heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik heb dus nog nooit Chai Tea of Chai Tea Latte geprobeerd. Misschien moet ik me toch maar eens gaan overgeven aan de trend, want iedereen blijft erover fangirlen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Lijkt me erg lekker, moet ik echt eens een keer uitproberen! :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Lijkt me ontzettend lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. wow het lijkt mij echt super lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Yum I lof chai! Chai is het Indische woord voor thee, dus chai thee is 2 keer hetzelfde woord ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.