Pagina's

vrijdag 30 november 2012

Sinterklaas/kerst cadeau tips (voor vrouwen)

Hey allemaal! Morgen is het alweer december en dat betekend de tijd van de feestdagen! In Nederland beginnen we er al razend snel mee, want de 5e is het alweer pakjesavond en voor je het weet is het ook alweer kerst. Dat is natuurlijk reuze gezellig, maar vaak moeten er voor de surprises, de zak van Sinterklaas of onder de kerstboom cadeautjes bedacht worden.  Omdat dit niet altijd even makkelijk is heb ik een aantal cadeautips (voor vrouwen) op een rijtje gezet, zodat je je moeder, oma, zus of vriendin leuk kan verassen!

(Bron)



Chicklits
Zelf ben ik echt een boekenwurm, en als het op 'plezier' lezen aankomt lees ik het liefst échte meisjes boeken, namelijk chicklits. Er zijn er hier zoveel van te vinden, vaak heeft het genre een eigen vak in de boekenwinkel. Een van mijn favoriete series is die van Louise Rennison (Google is your best friend). Ik lees dan de Engelse versie, maar de boeken zijn hier gewoon in het Nederlands verkrijgbaar. Het is super humoristisch en heel representatief, haha!

Make-up sets
Rond de december maand komen heel veel winkels met leuke feestelijke make-up setjes. Bij Sephora kun je luxe sets kopen van bijvoorbeeld Urban Decay of Benefit en wat goedkoper van hun eigen merk, maar bij een winkel als H&M hebben ze ook hele leuke sets die wat meer budget-proof zijn (handig als je een prijs limiet hebt afgesproken). Vaak zien deze er al heel leuk uit en heb je meteen iets 'speciaals'! Perfect voor beauty-liefhebbers.

Lomografie lens
Dit is voor degenen die dol zijn op fotografie. Vaak zijn onderdelen ontzettend duur, maar voor wie van dromerige foto's houdt is een lomografie lens een hele goede optie. Het is een apart lensje wat je op je DSLR kan zetten. Deze past op de Canon EOS en Nikon F serie. Zoals ik al zei zijn de meeste fotografie onderdelen aardig prijzig, maar op bijvoorbeeld deze site kost de Diana F+ €12,90. Geschikt cadeau budget dus!

Home decor 
Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat vrouwen dol zijn op hebbedingetjes voor in huis. Maar dit is ook hartstikke leuk om te geven. Denk aan gezellige kussentjes, (geur)kaarsen,  fotolijstjes of andere decoratie zoals een Buddha beeldje (die brengt geluk als je hem krijgt, mag je eigenlijk nier voor jezelf kopen!). Bij winkels als Xenos, Blokker en Action heb je al dit soort artikelen voor weinig geld, dus zeker een aanrader.

Starbucks beker
Ken je iemand die dol is op warme drankjes (koffie, thee, warme chocolade melk etc.)? Misschien is het leuk om diegene te voorzien in die liefde! Aangezien Starbucks de laatste tijd super populair is, kan je hier waarschijnlijk heel veel mensen happy mee maken, want ze verkopen heel leuk servies, maar ook thermo-bekers. Tijdens de feestdagen hebben ze ook 'speciale edities' die super cadeau-proof zijn. Deze zijn verkrijgbaar in de meeste Starbucks-filialen.

Pyjama
Kleding is vaak lastig om te kopen voor iemand, maar met een pyjama kan je volgens mij de meeste mensen wel gelukkig maken. Vooral met dit koude weer zegt niemand nee tegen warme, knusse slaapkledij. Ook dit biedt als cadeau veel verschillende mogelijkheden, zo kun je een losse broek kopen, een hele set, of bijvoorbeeld alleen pantoffels. Veel winkels voorzien hier ook in, denk aan Hunkemöller, H&M, America Today (leuke broeken), Primark, V&D, Hema, en ga zo maar door. Ook een uiteenlopende prijsklasse, dus voor ieder wat wils!

Lush
Ik denk dat elke vrouw wel een zwak heeft voor lekkere geurtjes. Als het betreffende persoon dol is op beauty dingen in de vorm van zeepjes, cremes en badschuim, zit je bij Lush helemaal goed. De winkel zelf is al leuk om te zien, maar de producten die ze verkopen nog leuker! Echt alles ziet er super leuk en origineel uit. Ook hier hebben ze speciale kerst producten. Wat ik persoonlijk altijd fijn vind aan cadeau's kopen bij Lush is dat wanneer je een prijs hebt afgesproken, kun je voor dat bedrag aan zeep kopen. Als je zegt ik "Ik wil voor €10 aan dit zeepje" wegen ze het precies af op dat bedrag. Super easy.

Telefoon hoesje
In dit mobiele tijdperk kan een fancy telefoon niet meer ontbreken, maar daarbij zie je haast geen telefoons meer zonder hoesje! Dit is zowaar een fashion statement geworden aangezien we vandaag de dag het grootste deel van de tijd met onze telefoon in de hand lopen. Vooral voor de iPhone zijn er veel verkrijgbaar, maar voor de Android telefoons komen er nu ook steeds meer. Ze zijn in winkels als Media Markt te koop, maar ik zie steeds vaker dat kleding winkels als H&M, Urban Outfitters, River Island e.d. ze ook gaan verkopen (meestal voor iPhone). Maar ook Hema heeft hele leuke, en online is er een oneindig aanbod. Ook deze kosten vaak rond de €10/€15.

Luxe tijdschrift
Is de persoon in kwestie een echt fashion victim, maar wil je geen kleding kopen? Een tijdschrift is dan een leuk alternatief! Hier kun je vaak veel inspiratie uit op doen, of is gewoon leuk om naar te kijken (en wellicht uit te knippen). Vooral 'speciale' tijdschriften als Vogue, Nylon, Elle en de Cosmopolitan zijn natuurlijk leuk om te geven. Maar ook hier geldt weer dat er super veel mogelijkheden zijn!

Nou dit waren een aantal tips waarvan ik zelf heel blij zou worden als ik ze kreeg. Ik weet dat het soms moeilijk is om inspiratie te vinden tijdens je cadeau-jacht, maar hopelijk heeft dit je er een beetje bij geholpen. Natuurlijk gaat het vooral om de gedachte en het gebaar bij een cadeau, dus wees niet al te kritisch. Uiteindelijk draait het gewoon om een gezellige dag/avond :)

Wat gaan jullie doen tijdens de feestdagen? Vier jij beide feestdagen, of maak je een selectie? Ik ga met Sinterklaas naar 'Alles is familie' in de bioscoop, voor het eerst vieren we het niet actief, maar tijdens kerst gaan we lekker eten met de familie en cadeautjes uitdelen! 
Love,

Diana

15 opmerkingen:

  1. Handige tips! En wauw, wat heb jij een leuke header zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heel handig! Maar ik heb wel een probleem. Mijn mama weet dat ik al heel lang een O.P.I Nagellak wil en ze wilt er eentje als pakje geven, maar ik moet wel kiezen welke kleur..ik heb echt geen flauw idee van welke kleur ik zou kunnen kiezen. Zou je een tip voor me hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dankje! super handig :) alles is familie is trouwens zo'n ontzettend leuke film! ik denk dat je hem super vind! hihi,
    liefs, laila.
    www.attheboutique.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi diana

    superleuke blogpost!
    maar kan iemand me uitleggen wat in godsnaam lomografie is? :D

    liefs
    nena

    BeantwoordenVerwijderen
  5. erg leuke dingen! ik wist niet wat ik moest vragen, maar ik heb nodig een nieuwe pyjama nodig dus misschien dat ik dat maar vraag haha. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ontzettend handig dit en net op tijd! :) Ik wist echt niets te verzinnen voor op mijn verlanglijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een handige tips! Ik weet ook nooit wat te verzinnen, het is echt een drama. Het tijdschrift had ik zelf al verzonnen maar er zitten nog leuke andere tips tussen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk artikel! Normaal reageer ik niet zo vaak op je blog (ik zou het vaker moeten doen) maar ik wil even zeggen dat ik je header echt suuuper vet vind haha. Echt leuk! En ik vind je echt een mooi meisje ook. (:

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wij vieren alleen maar kerst + oud en nieuw. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk artikel! Ik ben echt gek op je site! Je bent zo spontaan en je maakt leuke filmpjes en artikels! ga zo door xx

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Handig lijstje, Mij zou je iig heel erg blij maken met deze producten!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Handig, ! :) hier heeft iedereen denk ik wel wat aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Erg leuke tips! Heel handig! Ikzelf gaf altijd een leuke tegoedbon van http://www.yourgift.nl/ voor kerst of sinterklaas.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.