Pagina's

dinsdag 2 augustus 2011

Dagje Antwerpen 01/08/11

Ja ik weet het, een dag te laat ben ik met het posten van dit bericht, het is namelijk al de tweede, maar gisteren ben ik dus een dagje naar Antwerpen geweest! Ik ging met mijn moeder en zus, we reisden per trein wat heel makkelijk en snel ging. Het weer was fantastisch!

Vertrek vanaf Schiphol

Aankomst op Antwerpen Centraal

Wat een leuke stad is Antwerpen zeg! Bij aankomst werd ik al overdonderd door het schitterende station, maar de stad zelf is ook prachtig. Ookal is het maar een steenworp afstand van Nederland, het is heel erg zuidelijk en heeft veel weg van Frankrijk. Naast dat er veel mooie gebouwen te bekijken zijn, zoals de Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal (hoogste van de Benelux namelijk 123 m) zijn de winkels GEWELDIG.


Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal


Mijn hart sloeg een slag over en ging sneller kloppen toen ik de Urban Outfitters zag. Wat een heerlijke winkel. Ik was er al is in Londen geweest, maar dit is een stuk dichterbij. Elk kledingstuk, elk tasje, elk sieraad en elke schoen die ik zag was fantastisch. Alleen de prijskaartjes waren wat minder, daarom heb ik m'n portomonnee maar gespaard en heb ik er niks gekocht. Spijtig maar helaas. 
Maar naast de Urban Outfitters hadden ze ook een New Look (alleen in Rotterdam) en River Island (alleen in Amsterdam) wat ook heel plezant was. Daar heb ik allebei wat gekocht, maar er komt later nog wel een shoplog van deze dag.

Met zus bij de Kathedraal met verse New Look tasjes naast ons (ik in het wit, zus in het geel)

We hebben Belgische wafels gegeten, good goddy miss molly wat zijn die l├ękker! Ook hebben we op gezellige terrasjes wat gedronken en hebben we 's avonds in het bekende Horta restaurant gedineert. Daarna zijn we weer naar de trein gegaan, want onze voeten/benen waren kapot en we waren wel aan onze rust toe.


iPad'en met zus op een terras (die wees ons de weg, een soort digitale reisleider)


De Schelde

Toerist spelen bij het treinstation

Ik heb een heerlijke dag gehad. Juist omdat we niet meer op vakantie gaan is het super leuk om dit soort dagjes te hebben dat je toch nog een beetje de toerist uit kan hangen en vakantie viert.
Zijn jullie wel eens in Antwerpen geweest?
Love,

Diana

1 opmerking:

  1. oohh ik wordt nu alleen nog maar meer jaloers! wil zo graag naar Antwerpen!
    de river island zit ook in Rotterdam tegenwoordig precies naast de new look hihi :)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.